home  |  about us  |  doneren  |  contact

deze site gebruikt cookies e.d.

als de browsersettings niet worden aangepast worden deze geaccepteerd

OK

Wie wij zijn

 

The Peas Foundation is een stichting die als doel heeft om  het verwerven van kennis over plantaardige eiwitten en hun toepassingen te vergroten.

Download hier:

Bestuursverslag 2012

Bestuursverslag 2013

Ons fiscaalnummer is: RSIN 821165124

remkoDe hoogleraar die het onderzoek als eerste, tijdelijk, gaat coördineren is prof. dr. ir Remko Boom. Remko Boom is een autoriteit op het gebied van eiwitstructuren. Hier treft u een overzicht aan van recente publicaties van zijn hand.

 

 

 

atze-jan

Dr. Ir. Atze Jan van der Goot is de leider van het onderzoek naar de vleesvervangers. Atze Jan is sinds 1999 verbonden aan Wageningen Universiteit, tegenwoordig als universitair hoofddocent. Zijn onderzoek richt zich op maken van nieuwe, aantrekkelijke structuren in levensmiddelenproducten. De laatste jaren richt hij zich daarbij vooral op plantaardige producten. Hij wil met zijn onderzoek een bijdrage leveren aan een meer duurzame voedselvoorziening. Met dit project verwacht hij een grote doorbraak op dat gebied te kunnen realiseren. Het is zijn droom om de transitie naar een meer plantaardige samenleving in een stroomversnelling te brengen, door de bite en de structuur van vlees en kaas in de nabije toekomst te kunnen realiseren met behulp van louter plantaardige eiwitten. Hier treft u een overzicht aan van recente publicaties van zijn hand.

 

Het onderzoek dat wordt ondersteund door de Peas Foundation zal op geen enkele manier inhoudelijk worden beïnvloed door de Peas Foundation. Wetenschappelijk onderzoek moet en zal onafhankelijk en objectief zijn. Alleen zo kunnen we er voor zorgen dat we ook werkelijk goede kennis kunnen opdoen, die mensen en instellingen zal kunnen overtuigen.

 

In het Comité van aanbeveling van The Peas Foundation zitten mensen met passie voor duurzaam eten w.o. : prof. dr. Roos Vonk, prof. dr. ir. Eric Smaling, prof. dr. ir. Rob van Haren, dr. Kees de Gooijer en Jort Kelder

 

Het bestuur van The Peas Foundation wordt gevormd door:

hansHans Messie, is eigenaar van het grootste kringloopbedrijf van Oost Nederland. Bij dit recycling bedrijf werken meer dan 40 vrijwilligers die het mogelijk maken dat de winst besteed wordt aan projecten die gerelateerd zijn aan het welzijn van dieren. Naast zijn diverse marketing studies heeft hij diverse  producten i.s.m. universiteiten ontwikkeld en wereldwijd in de markt gezet. Hij ziet het als de ultieme  uitdaging om "de beslissende stap" te realiseren door met een uitgebalanceerd vlees- en kaasalternatief ook juist in groeimarkten zoals Azie en Zuid-Amerika een transitie naar een duurzame, plantaardige samenleving te helpen  realiseren.

 

 

Lieke Keller heeft andragologie gestudeerd (met als specialisatie communicatie) en is van 1992 tot 2005 directeur geweest van de stichting Bont voor Dieren. Zij beschouwt als haar grootste succes het realiseren van het vossenfokverbod en het chinchillafokverbod. Als één van de oprichters is zij vanaf het begin nauw betrokken bij de Partij voor de Dieren. Als secretaris in het partijbestuur is zij onder meer verantwoordelijk voor de verkiezingscampagnes en het communicatiebeleid. Van 1998 tot 2003 is zij bestuurslid geweest van Wakker Dier. Van oktober 2005 tot februari 2007 was zij werkzaam als directeur van de Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. Sinds februari 2007 is zij directeur van het Partijbureau va de Partij voor de Dieren. Haar belangrijkste drijfveer is het bestrijden van het onrecht dat dieren wordt aangedaan. Dat geldt zowel het grootschalige dierenleed in de bio-industrie als de mishandeling van individuele dieren.

niko2

Niko Koffeman is lid van de Eerste kamer en voorzitter van de Nicolaas.G.Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren.  In het verleden was hij betrokken bij de campagnes van tal van dierenbeschermingsorganisaties zoals Wakker Dier, Proefdiervrij, De Faunabescherming, De Dierenbescherming, De Sophia Vereeniging, Bont voor Dieren en de Partij voor de Dieren. Voor Biologica ontwikkelde hij de campagnes adopteer-een-kip en adopteer-een-appelboom. Koffeman is geboren vegetariër en ontwikkelde de eerste zorgverzekering voor vegetariërs, de Vegapolis. Tevens was hij als conceptontwikkelaar betrokken bij De Vegetarische Slager en het internetplatform www.devegetarier.nl

5plaatjes.PNG